Dks - Oslo kommune
Postadresse: Postboks 6127, Etterstad, 0602 Oslo
Besøksadresse: Strømsveien 102, 0602 Oslo
Kontaktperson:
Møt Nationaltheatret (fast produksjon)
Produksjonsliste
Program

Møt Nationaltheatret (fast produksjon)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Lurer du på hva som skjer bak kulissene i nasjonens eget teater? Har du egentlig tenkt på hvordan det er å være skuespiller, og vet du hvor mange forskjellige yrkesgrupper som må til for å lage en teaterforestilling? Det har du mulighet til å finne ut av nå! 

Velkommen til et innholdsrikt og morsomt møte med Nationaltheatret, hvor elevene får se hva som skjuler seg bak i kulissene, og bli kjent med det store, spennende samspillet som skal til for å sette opp en teaterforestilling.

I «Møt Nationaltheatret» får elevene en interaktiv introduksjon til teatrets historie og ikke minst til Norges største dikter, Henrik Ibsen. Teatrets historie er også nasjonen Norges historie, og gjennom dette møtet får elevene lære mer om norgeshistorien gjennom brillene til Henrik Ibsen og hans samtidige.

Vi skal foreta oss en tidsreise, tilbake til den hektiske dagen før teatret ble åpnet den 31. august 1899. Etter at elevene har fått føle på hvordan det var å leve på slutten av 1800 tallet, sett bilder og hørte spennende historier fra tiden da Nationaltheatret åpnet, vil de få mulighet til å gå inn i rollen som teaterassistenter. De vil møte noen av de mange yrkesgruppene som jobber bak i kulissene i teatret. Sammen med rekvisitører, designere og musikere vil elevene bli med på forberedelsene til den store åpningsdagen den 1. september 1899.

Helt til slutt vil det bli quiz med spørsmål som handler om det elevene har sett og hørt underveis. Her vil det også bli anledning til å spise medbrakt niste.

Når skal 6. trinn besøke Nationaltheatret? Se turnéplanen eller skolens kulturprogram.

Lærerveiledning

Program for dagen:

09:40: oppmøte ved fontenen bak Nationaltheatret
09:45 – 10:45 Omvisning: Elevene blir med og lusker rundt i teatrets kriker og kroker
10:45 – 11:15 Aktivitet: Elevene blir med på teaterøvelser sammen med vår dyktige teaterpedagog.
11:15 – 11:45 Lunsj: I siste halvtime blir det quiz og de kan spise medbrakte niste.

Husk å gi beskjed til Ingeborg Rebecca Mjelde Helleberg ingeborg.helleberg@nationaltheatret.no dersom det er elever som krever spesiell tilrettelegging, f eks rullestolbrukere

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Dks - Oslo kommune
  • Produsent: Nationaltheatret

Om kunstner / utøver / gruppe

Nationaltheatret er nasjonens eget teater. Nationaltheatret tilhører hele folket og skal være en viktig arena for både barn og voksne å knytte til viktige temaer i samfunnet. Sammen skaper vi engasjement, og Nationaltheatret skal være en møteplass der publikum – hele samfunnet – kan snakke sammen, og der unge og gamle kan møtes. 


Medvirkende

  • Formidlere fra Nationaltheatret Ulike yrkesgrupper på Nationaltheatret: Blant andre skuespillere, maskører, rekvisitører, musikere og kostymedesignere

Multimedia og vedlegg

Bilder

Møt Nationaltheatret
Foto: Gisle Bjørnebye
Møt Nationaltheatret
Foto: Gisle Bjørnebye
Møt Nationaltheatret
Foto: Gisle Bjørnebye
Scenekunst
Trinn: 6 - 6
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Gunhild Kilde
Tlf: 93650067
​gunhild.kilde@nationaltheatret.no
Faglig relevans
Norsk, samfunnsfag, utdanningsvalg, kunst og håndverk, musikk
Programlengde
90 minutter
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Nationaltheatret, Johanne Dybwads plass 1
Merknad
Det vil være mulig å spise matpakka si på teatret hvis teatret får beskjed i forkant. Gi beskjed til kontaktpersonen Ingeborg Helleberg.
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Dks - Oslo kommune
Produsent:
Nationaltheatret
Medvirkende
  • Formidlere fra Nationaltheatret Ulike yrkesgrupper på Nationaltheatret: Blant andre skuespillere, maskører, rekvisitører, musikere og kostymedesignere