Dks - Oslo kommune
Postadresse: Postboks 6127, Etterstad, 0602 Oslo
Besøksadresse: Strømsveien 102, 0602 Oslo
Kontaktperson:
Musikkvideoskolen
Produksjonsliste
Program

Musikkvideoskolen

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Gjennom dette verkstedet får elevene lage sin egen musikkvideo. De får være sangere, dansere, musikere og skuespillere – akkurat som ekte popstjerner.

Manusforfatter og fotograf Carl Gunnar og musiker Tony står for regien og teknikken, noe som gjør at den endelige filmen blir av god kvalitet. De har også med kostymer som elevene kan bruke. 

Alle elevene blir inkludert i prosessen og i det ferdige produktet. Kanskje er ikke alle den fødte sanger, danser eller skuespiller – men alle brikker, store som små, er viktige når man pusler sammen en musikkvideo.

Målet er å skape et felles produkt som alle får glede av og kan være stolte av. Den ferdige musikkvideoen vil bli gjort tilgjengelig på nett, slik at den kan lastes ned av skolen.

Lærerveiledning

Elevene velger favorittlåten sin noen uker på forhånd. Låten skal brukes i musikkvideoen, og det er viktig at den har en enkel tekst slik at elevene lærer seg å synge den utenat.

Det må være minst én lærer til stede under opplegget. Når vi filmer ute, er det en fordel at læreren passer på at elever fra andre klasser ikke forstyrrer.

Læreren kan også bistå med mindre oppgaver, som å dele ut kostymer, plukke ut elever til småroller (ved behov), samt å vise entusiasme og oppmuntre elevene til å være aktive foran kamera.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Dks - Oslo kommune
  • Produsent: Carl Gunnar Eltervaag

Om kunstner / utøver / gruppe

Musikkvideoskolen ble opprettet i 2011 av manusforfatter og fotograf Carl Gunnar Eltervaag. Med på laget er musiker og komponist Tony Waade. Begge har erfaring fra produksjoner for blant annet NRK Super. Carl Gunnar og Tony står for regi og teknikk, og bidrar til at musikkvideoen holder høy kvalitet.

​Carl Gunnar Eltervaag jobber som frilanser, med base i Trondheim. Han har drevet Musikkvideoskolen gjennom Dks siden 2011. Han står ellers bak en rekke barne-tvserier for NRK, i rollen som manusforfatter og produksjonsleder.

Carl har masterutdanning fra Kingston University London (MA Film making) og bachelor fra University of Sunderland (BA Video & New Media Production).

Tony Waade er musiker, komponist og studioinnehaver, med over 25 års erfaring fra studioarbeid, rikskonserter, samt spille- og lydjobber i inn- og utland.

Tony har komponert og produsert musikk for NRK, TV2, TV3, TV Norge, Eurosport, Sky, BBC, Kirkelig kulturverksted og Wild Norway for å nevne noen oppdragsgivere.


Medvirkende

  • Carl Gunnar Eltervaag (Manusforfatter og fotograf)
  • Tony Waade (Musiker og komponist)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Musikkvideoskolen
Foto: Aslak Hatlinghus
Film
Trinn: 3 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Carl Gunnar Eltervaag
Telefon: 932 13 625
carl.eltervaag@gmail.com
Faglig relevans
Musikk, kunst og håndverk, tema film
Programlengde
90 min.
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Gymsal, aula, skolegård og klasserom
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
15 min.
Merknad

Tidspunkt for gjennomføring:
Høst 2016

Uke 49
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Dks - Oslo kommune
Produsent:
Carl Gunnar Eltervaag
Medvirkende
  • Carl Gunnar Eltervaag (Manusforfatter og fotograf)
  • Tony Waade (Musiker og komponist)