Dks - Oslo kommune
Postadresse: Postboks 6127, Etterstad, 0602 Oslo
Besøksadresse: Strømsveien 102, 0602 Oslo
Kontaktperson:
Idas dagbok
Produksjonsliste
Program

Idas dagbok

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Idas dagbok er en film om håp, om å finne sin egen identitet og å tørre å leve!

Ida er en jente som kjemper med et turbulent følelsesliv som en følge av emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse, borderline. De siste åtte årene har Ida laget en videodagbok for å roe sinnet og strukturere tankene sine. Gjennom dagboken får vi et unikt innblikk i en verden av redsel og angst, men også verdifulle øyeblikk av hverdagsseiere og egenoppdagelse. Viktigst av alt: Vi får være vitne til Idas kamp frem mot selvaksept og genuin takknemlighet for livet.

Kameraet var lenge den eneste Ida klarte å snakke med, og filmen er derfor en unik reise i et ungt menneskes evne til å uttrykke og sette ord på følelser.

Idas dagbok viser hvordan det er å være Ida med en psykisk sykdom. I filmen får vi se det ukontrollerbare følelseskaoset hun opplever, hverdagslige utfordringer, mestring og glede. Filmenviser hvordan Ida sakte men sikkert bygger sin identitet som Ida og ikke som psykisk syke Ida. Idas dagbok viser mestring, håp og en framtid for alle som sliter psykisk. Formidlingen tilknyttet filmen vil fokusere på dette.

Film er en takknemlig måte å starte samtaler på og Idas dagbok er anerkjent av bl.a. Lars Mehlum (Nasjonalt senter for selvmordsforskning og forebygging), Svein Øverland og Finn Skårderud. Visningene er i samarbeid med Norsk sykepleierforbunds (NSF) faggruppe for helsesøstre og sykepleiere innen psykiatri og rus.

NSF og Indie Film tar kontakt med skolene i forkant av visningen.

Lærerveiledning

Forberedende besøk

Det er et krav at skolens helsesøster, PPT eller andre psykososiale tjenester følger visningen, slik at de elevene som har behov for det får nødvendig oppfølging i etterkant.

Skolens helsetjenste vil bli kontaktet i forkant for en prat om tematikken i filmen.

Det vil bli lagt ut for- og etterarbeid til de elevene som deltar.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Dks - Oslo kommune
  • Produsent: Indie Film

Om kunstner / utøver / gruppe

August Baugstø Hanssen er regissøren av dokumentarfilmen Idas dagbok. Han har tidligere jobbet med dokumentarfilm i over 15 år og bidratt til Even Benestads dokumentarer Alt om min far og Natural born star før han var co-regissør på Pushwagner og Club 7. Idas dagbok er hans debut som eneste regissør.

Karianne Berge er linjeprodusent på Idas dagbok og har særlig jobbet med filmens lanserings- og holdningskampanje som tar sikte på å bryte tabuer og øke kunnskapen om psykisk helse. Skolevisninger er en del av dette arbeidet og utvikles i samarbeid med Norsk Sykepleierforbund.

NSFs faggruppe for helsesøstre og sykepleiere innen psykiatri og rus
Kurt Lyngved og Kristin Waldum-Grevbo fra NSF har dannet et unikt samarbeid mellom sykepleiere innen psykiatri og rus og helsesøstre for å starte dialog og økt kunnskap om psykisk helse blant ungdom, med utgangspunkt i Idas dagbok. Sammen med faglige rådgivere fra begge faggruppene utarbeides for- og etterarbeidsmateriale til filmen.


Medvirkende

  • August Baugstø Hanssen
  • Karianne Berge

Multimedia og vedlegg

Bilder

Idas dagbok1
Foto: Ida Storm
Idas dagbok2
Foto: Ida Storm

Video/Lyd

Vedlegg

Film
Trinn: VG1 - VG3
Turnéplan: Idas dagbok
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Karianne Berge
Telefon: 975 04 300
karianne@indiefilm.no
Faglig relevans
Norsk, samfunnsfag, historie, medier og kommunikasjon, psykisk helse
Programlengde
90 min
Maks publikumsantall
100
Arena / rom
Skolen, kinosal, mediarom
Må blendes
Ja
Merknad

Tidspunkt for gjennomføring:
Høst 2016
Uke 46
​Mandag - fredag kl. 10.00 og 12.30
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Dks - Oslo kommune
Produsent:
Indie Film
Medvirkende
  • August Baugstø Hanssen
  • Karianne Berge