Dks - Oslo kommune
Postadresse: Postboks 6127, Etterstad, 0602 Oslo
Besøksadresse: Strømsveien 102, 0602 Oslo
Kontaktperson:
Harald – en konge blir skapt
Produksjonsliste
Program

Harald – en konge blir skapt

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Historien om Harald Hårfagre er magisk, politisk, historisk og humoristisk. Dette er en fortellerforestilling fortalt av tre fortellere. Fortellerforestillingen handler om Harald Hårfagre og tar for seg hele hans livslinje fra barndom til død, samtidig som forestillingen drøfter hvem vi er og hva som egentlig er sant.

Historiske rykter forteller at vi alle stammer fra Harald, en guttunge som ble oppdratt av en kjempe på Dovre og som vant slaget i Hafrsfjord i 872. Vi ønsker at denne historien skal være mer enn opplysninger på wikipedia. Gjennom å studere ulike kilder presenterer vi en tolkning av livet til Harald Hårfagre og vi spør oss om han virkelig fantes.

Norrøn diktning er et stort område som favner mange ulike språklige uttrykk, fra skaldeepos, poetiske myter og til prosatekster. Fortellerforestillingen har et fysisk uttrykk hvor kroppen danner scenografi for fortellingens landskap. Uttrykket er lekent og ivaretar både humor og sorg der den drøfter hva det vil si å være et fosterbarn, hva forelskelse er og det vonde knyttet til krig.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Dks - Oslo kommune
  • Kunstnere/grupper: Den store fortellerdagen
  • Produsent: ​Mimesis Heidi Dahlsveen

Om kunstner / utøver / gruppe

Regi for forestillingen er ved Mimesis Heidi Dahlsveen. Hun er fra Hvaler i Østfold og har arbeidet som forteller siden 1996 i både inn - og utland. Hun er involvert i EU prosjektet Tales som ser på bruk av muntlig fortelling i grunn - og videregående skole. Hun har selv turnert en rekke ganger i DKS Oslo. Hun arbeider som høgskolelektor i fortellerkunst ved HiOA hvor hun har ansvar for faget fortellerkunst og underviser og veileder på masterstudiet i estetiske fag, studieretning drama - og teaterkommunikasjon.

Ingeborg Karoline Spjelkavik Rød er ei 25 år gammel jente fra Stavanger. For tiden tar hun en master ved Høgskolen i Oslo og Akershus med tema Fortellerkunst. Høsten 2012 tok hun Fortellerkunst ved HiOA og har siden den gang fokusert på å utvikle seg selv som forteller. Hun har ved flere anledninger vært deltager på StorySlam på Samfunnet Bislet, vært forteller under Fortellerrazzia og i 2013 ble hun engasjert som forteller i UNESCO/Eik-prosjektet #imkult.

Synne Sagstad Imeland er ei jente på 23 år fra Greipstad, ei lita bygd utenfor Kristiansand. Etter dramalinjen på Vågsbygd videregående skole, begynte hun i 2011 på bachelorprogrammet i drama og teaterkommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus hvor hun fikk bachelorgrad våren 2014. Høsten 2014 begynte hun på masterprogrammet i estetiske fag, drama og teaterkommunikasjon ved HiOA. Hun var bl.a forteller ved norsk folkemuseum tilknyttet 200-års markeringen av grunnloven og fortalte på After Story på Oslo fortellerfestival. Høsten 2014 fortalte hun i Salongen på NRK P2

Thor-André Walløe er 28 år og har nylig fullført sin master i estetiske fag med fokus på muntlig fortellerkunst ved HiOA. I likhet med Ingeborg og Synne har han blitt veiledet og undervist i fortellerkunst av blant andre Heidi Dahlsveen. Thor-André har i den siste tiden også jobbet som forteller og selvstendig næringsdrivende, og har nylig fortalt for både barn og voksne på Vikingeskibsmuseet i Roskilde i Danmark. Han har også vært med på å starte StorySlam, en månedlig fortellerkonkurranse, på studentpuben Samfunnet Bislett.


Medvirkende

  • Den store fortellerdagen
  • Ingeborg Karoline Spjelkavik Rød (Forteller)
  • Synne Sagstad Imeland (Forteller)
  • Thor-André Walløe (Forteller)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Den store fortellerdagen 1
Foto: Mimesis Heidi Dahlsveen
Den store fortellerdagen 2
Foto: Mimesis Heidi Dahlsveen
Kunstarter i samspill
Trinn: 8 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Mimesis Heidi Dahlsveen
Telefon: 941 81 156
heidi@fortellerkunstner.no
Faglig relevans
Norsk, muntlig, samfunnsfag, historie, drama, tema eldre norsk historie og fortellerteknikk
Programlengde
50 min
Maks publikumsantall
60
Arena / rom
Skolen
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
15 min.
Merknad
Det er ønskelig med et stort rom med flatt gulv f.eks. gymsal. Fortellere og tilhørere må være på samme nivå og fortellerne må ha mulighet til å gå blant elevne.

Tidspunkt for gjennomføring vgs.:
Vår 2017

​Uke 13 og 14
Mandag - fredag, kl. 9.00, 11.00 og 13.00
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Dks - Oslo kommune
Produsent:
​Mimesis Heidi Dahlsveen
Medvirkende
  • Ingeborg Karoline Spjelkavik Rød (Forteller)
  • Synne Sagstad Imeland (Forteller)
  • Thor-André Walløe (Forteller)