Dks - Oslo kommune
Postadresse: Postboks 6127, Etterstad, 0602 Oslo
Besøksadresse: Strømsveien 102, 0602 Oslo
Kontaktperson:
Rart er fint! - todagers animasjonsverksted
Produksjonsliste
Program

Rart er fint! - todagers animasjonsverksted

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Hvordan tenker en kunstner? Om kunsten går fra å være en todimensjonal form til å bli “levende”, hva uttrykker den da? Rart er fint er et animasjonsverksted over to hele dager.

Elevene skal lage todimensjonale uttrykk i papp hvor de skal eksperimentere med ulike formelementer. Vi ser på hvordan sammensetning av former kan uttrykke ulike ting avhengig av betrakteren og hvordan formen blir animert i etterkant. Inspirert av Aasheims kunst skal vi fabulere fram figurer med varierende gjenkjennelsesgrad. Hvor enkel kan en form kan være for at den kan bli meningsbærende for en betrakter, hvilke elementer må til for at man skal kunne si hva figuren forestiller?

Kunstverkene blir deretter levende via animasjon. Vi benytter iPad for animasjonene, og til slutt legger vi på lyd og lydeffekter hvor elevens opplevelse av og syn på kunst, kommer til uttrykk.

Elevene skal oppmuntres til å tenke kreativt og være problemløsende, til å tenke utradisjonelt, unaturlig og rart. Og rart kan være veldig fint når de skal være kunstnere og animatører.

Lærerveiledning

Praktisk:
Det vil bli sendt ut en lærerveiledning i forkant av besøket. Der beskrives logistikken for gjennomføringen samt krav til rommet som skal benyttes.

Skolen må ha et klasserom og et grupperom avsatt til prosjektet begge dagene. Rommet må ha plass til tre animasjonsbokser, dvs tre vanlige bord i tillegg til elevenes pulter. Rommet må ha projektor og høyttalere.

Lærer skal være til stede under produksjonen og ha arbeidsoppgaver tilgjengelig for elever som er ferdig med sin produksjon.

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Dks - Oslo kommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Elin Aasheim er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, nå Kunsthøyskolen i Oslo, og har arbeidet profesjonelt med kunst siden 2002. Hun har hovedsakelig arbeidet med tredimensjonale figurer i keramikk, og dette har resultert i flere kunstprosjekter i offentlige rom på skoler og i barnehager. Hun har også arbeidet med grafikk. Hun har mottatt flere stipenter, blant annet Statens Arbeidsstipend i til sammen seks år. Hun har flere offentlige innkjøp og har delatt på viktige utstillinger i inn- og utland. Hun har arbeidet som gjestelærer ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Bente Aasheim er både lærer og animasjonsinstruktør. Via sitt firma "Animasjon i skolen" har hun i 14 år arbeidet med animasjon som læringsmetodikk i skolen. Hun har kurset både egne elever og lærere i Norge, Italia, Russland og Sverige. Hun har skrevet lærebok om bruk av animasjon som læringsmetodikk i skolen og har utgitt flere skriftserier som omhandler hvordan en enkelt kan ta i bruk animasjon for å formidle faglige tema i både skole, barnehage og kulturskole. Heftene er blitt til med DKS-utviklingsstøtte fra Film og Kino, og er utviklet for bruk i skolen og i Den kulturelle skolesekken spesielt.


Medvirkende

  • Bente Aasheim (Animasjonsinstruktør)
  • Elin Aasheim (Kunstner)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Rart er fint
Foto: Bente Aasheim/Elin Aasheim
Rart er fint
Foto: Bente Aasheim/Elin Aasheim
Rart er fint
Foto: Bente Aasheim/Elin Aasheim
Rart er fint
Foto: Bente Aasheim/Elin Aasheim
Rart er fint
Foto: Bente Aasheim/Elin Aasheim
Film
Trinn: 1 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Bente Aasheim
Tlf: 938 71 261
beaas_19@hotmail.comTidspunkt for gjennomføring:
Høst 2016
Uke 41, 43, 45, 47, 49:
Torsdager og fredager
Vår 2017
Uke 3, 5, 7, 9, 11:
​Torsdager og fredager
Faglig relevans
Kunst og håndverk, digitale verktøy, tema animasjon og film
Programlengde
2 skoledager
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
På skolen
Er workshop
Ja
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Dks - Oslo kommune
Medvirkende
  • Bente Aasheim (Animasjonsinstruktør)
  • Elin Aasheim (Kunstner)