oslo

DKS anbefaler!

DKS informerer her om kulturtilbud, konkurranser, kurs og annet som samarbeidspartnere og andre kunst- og kulturinstitusjoner tilbyr. Siden oppdateres fortløpende.


 

Klassikere for Kids Bonanza på Black Box Teater

Høsten 2017 arrangerer Klassikere for Kids et verksted for ungdommer og kunstnere på Black Box Teater. Verkstedet avsluttes med en offentlig visning på teatret.

Med utgangspunk i en litterær klassiker skal deltakerne være med og skape et scenisk uttrykk som ender i en arbeidsvisning. De tar utgangspunkt i det audiovisuelle formspråket de har utviklet i Klassikere for Kids, men også deltakernes ferdigheter, interesser og ideer.

Verkstedet starter med presentasjon av teksten og konseptutvikling helgen 8.–10. september. Den praktiske utforskningen skal skje i høstferien (uke 40), og avsluttes med en offentlig visning på Black Box teater 7. oktober.

Deltakerne får gratisbillett til forestillingene Faust for kids, Til fyret og Forbrytelse og straff i perioden 21.–24. september. Kunstnerne og ungdommene blir i tillegg invitert med på Roundtable & Debate 7. oktober, sammen med fagpersoner fra både Norge og utlandet.

Verkstedet er gratis for deltakerne, og ledes av kunstnere fra Klassikere for Kids-kollektivet. Du kan lese mer om prosjektet her.

Er du interessert? Send en kort e-post til klassikereforkids@gmail.com der du forteller litt om erfaring, interesser og hvorfor du har lyst til å være med.

Verkstedet er støttet av Norsk Kulturråd.

 

Foto: Kristinn Gudlaugsson

 

Bruk Lyderia i musikktimen


Lyderia er et nytt musikkspill for barn og unge utviklet av Rikskonsertene.

Et mål med Lyderia er å være en ressurs for lærere i musikkundervisningen. Oppdragene i Lyderia er inspirert av skolens kompetansemål i musikkfaget, og innbyr til utforskende læring på barnas premisser - gjennom spill og lek. Lyderia er helt gratis å bruke, også for skolen. Ingen lisens!

Med artister som Amina Sewali, Marie Klåpbakken, Don Martin, Enslaved og Samsaya som mentorer motiveres spillerne til å utforske ulike sjangere, komponere egen og remixe andres musikk, samt beherske sang og dans.

Opprett en bruker på lyderia.no og
send mail til Rikskonsertene og be om "lærertilgang".

Les mer om Lyderia her

 

 

Lyderia

Lyderia

Rikskonsertene